Kun hinaus on tarpeen, apuun kannattaa kutsua ammattilainen

Yleensä lähdemme autolla liikenteeseen valmistautumatta siihen, että jotain yllättävää voi tapahtua. Se on täysin normaalia, mutta on hyvä miettiä valmiiksi, miten toimii, jos esimerkiksi oma auto pysähtyy moottoritielle, bensa loppuu tai rengas hajoaa. On myös hyvä pitää autossa mukana perusvarusteita, joita saattaa tarvita monessa yllättävässä tilanteessa. Kannattaa myös muistaa, että hinaus on parempi jättää ammattilaisen tehtäväksi ja ongelmasta riippuen, saattaa sen ratkaiseminen olla mahdollista jo tien päällä, kun paikalle kutsutaan hinaus- tai tiepalvelu. Auto varoittaa yleensä vioista jo etukäteen varoitusvaloilla ja siitä voi myös kuulua poikkeavia ääniä. Löydät tämänkertaisesta kirjoituksesta vinkkejä, miten kannattaa tehdä, jos autossa ilmenee varoitusmerkkejä, että siinä on jotain vikaa tai varoitusvalot palavat kojelaudassa.

Mitä kannattaa tehdä, jos autosta kuuluu epätavallista ääntä?

Autosta kannattaa aina huolehtia hyvin ja tehdä perustarkastus säännöllisesti sekä aina ennen pidemmälle matkalle lähtemistä. Kun autossa ilmenee ongelmia, kannattaa pysähtyä turvalliseen paikkaan tarkistamaan tilanne. Usein autosta voi kuulua erilaisia ääniä, jotka viestivät ongelmasta, vaikka auto liikkuisikin vielä eteenpäin. Erilaiset äänet ovat yleensä ensimmäisiä merkkejä siitä, että jotain saattaa olla vialla. Erilaisia, poikkeavia ääniä voi kuulua auton eri kohdista, autoa käynnistettäessä, ajaessa, rattia käännettäessä tai tyhjäkäynnin aikana. Jos epäilet, että autossa on jotain vikaa, kannattaa ajaa auto varmuuden vuoksi huoltoon tarkistettavaksi, ennen matkan jatkamista. Jos tien päällä havaitset, että autossa on jotain pahasti vialla ja epäilet, että sillä ei pääse korjamolle saakka, kannattaa pysähtyä mahdollisimman turvalliseen paikkaan ja soittaa tiepalveluun. Myös auton hajotessa niin, että sitä ei saa liikkeelle, kannattaa hinaus jättää hinauspalvelun hoidettavaksi. Hinauksia hoitaa Rovaniemen suunnalla esimerkiksi Kari.J.Hartikainen Oy.

Auto varoittaa vioista varoitusvaloilla

Kannattaa suhtautua vakavasti siihen, jos jokin varoitusvalo palaa auton kojelaudassa. Varoitusvalojen tarkoituksena on ilmoittaa auton viasta tai vioista kuljettajalle, joten kannattaa tarkistaa, mistä on kyse. Kojelaudassa on erivärisiä varoitusvaloja ja niillä on eri merkitys. Punainen varoitusvalo viestii yleensä viasta, joka täytyy tarkistaa tai korjata välittömästi. Keltaisen valon syttyessä, autossa on vikaa, mutta sillä voi ajaa esimerkiksi korjaamolle, viasta riippuen. Vihreät tai siniset valot eivät yleensä vaadi toimenpiteitä, mutta viestivät erilaisia asioita, kuten esimerkiksi, että autossa on kaukovalot päällä. Merkkikohtaiset ohjeet eri varoitusvalojen merkityksestä löytyvät auton käyttöohjekirjasta. Osa punaisista varoitusvaloista tarkoittaa, että autolla ei voi lähteä liikkeelle, vaan hinaus korjaamolle saattaa olla parempi vaihtoehto.



tag:
352 sanat

minusta

Hinauspalvelu auttaa monipuolisesti Jos tien päällä tulee ongelmia, on rauhoittavaa tietää, että on olemassa hinauspalvelu, jonka voi soittaa avuksi. Hinauspalveluun kuuluu monipuoliset palvelut ja siihen kuuluu yleensä hinauksen lisäksi auton ojasta ylös vetäminen, apuvirran antaminen ja käynnistysapu, akun vaihtaminen, ovienavaus, polttoaineen tuonti, ja korjaukset tienpäällä. Hinauspalvelusta saat apua kaikkina vuorokauden aikoina, sillä hinauspalvelu päivystää 24h. Kiinnostaako sinua lukea enemmän hinauspalveluista? Olet löytänyt oikean blogin pariin. Täältä löydät monipuolisesti kirjoituksia aiheesta ja kaikesta siihen läheisesti liittyvästä. Otamme myös mielellämme vastaan juttu ehdotuksia ja voit myös jakaa omia kokemuksiasi aiheesta. Myös kommentointi ja keskustelu aiheesta ovat erittäin tervetullutta. Ei muuta kuin hyppää kyytiin ja nauti matkasta!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag