Hinaus ja tiepalvelu auttavat autoilijaa hädässä

Hinaus tulee tarpeeseen kun autollasi ei pystytä enää ajamaan ja se on kuljetettava onnettomuuspaikalta korjaamolle tai romuttamolle. Hinaus tarkoittaa myös tieltä suistuneen tai reunakiveykseen juuttuneen ajoneuvon saamista takaisin tielle, jotta voit jatkaa matkaasi välittömästi. Lähin korjaamo tai tienvarsikorjaus voi olla autoilijalle täysin maksuton, sillä hinauspalvelut laskuttavat suoraan vakuutusyhtiöitä.

Tiepalvelu korjaa autojen yleisimmät viat

Hinauksen tarkoituksena on kuitenkin saada auto takaisin tielle, joskus tiepalvelu voi auttaa ratkaisemaan tavallisimmat auton ongelmat. Tiepalvelun tarkoituksena on antaa ensiapua tielle juuttuneelle ajoneuvolle. Tämä voi tarkoittaa vian löytämistä ja pienten vikojen korjaamista.

Tiepalvelua voidaan hyödyntää esimerkiksi näissä tilanteissa: auto ei käynnisty, auton akku on tyhjentynyt tai auton avaimet ovat sisällä lukitussa autossa. On myös hyvin yleistä, että auton rengas puhkeaa tai rikkoontuu. Usein myös polttoaine on lopussa tai autoon on tankattu vääränlaista polttoainetta. Tavoitteena on saada rikkoutunut ajoneuvo takaisin tielle ja turvallisesti eteenpäin. Tien päällä tehdyn korjauksen onnistumista ei voida taata, niissä tilanteissa auto voidaan hinata lähimpään korjaamoon.

Hinaus- ja huoltoautoissa on kattava valikoima eri työkaluja, joiden avulla hinauspalvelun mekaanikot voivat tehdä pieniä korjauksia tien päällä. Hinausautoissa on myös testauslaitteet joilla voidaan lukea eri automerkkien vikakoodeja.

Milloin kannattaa tilata hinaus?

Moni osaa vaihtaa auton renkaan itse, mutta joissain tapauksissa suositellaan ammattilaisen kutsumista paikalle. Sillä turvallisuus on ehdottoman tärkeää kun tehdään auton korjauksia tien päällä. On suositeltavaan soittaa hinauksen ammattilainen paikalle silloin kun olet vilkasliikenteisen tien lähettyvillä, sää tai näkyvyys on huono, rengas on puhjennut kuljettajan puolella, et osaa itse vaihtaa rengasta tai sinulla ei ole vararengasta mukanasi.

Hinaus onnettomuustilanteessa

Jos pääsee tapahtumaan onnettomuus, oli se sitten jotakin vakavampaa tai vain peltikolari, tarvitaan hinausauto viemään autot pois tapahtumapaikalta. Autot voidaan kuljettaa, joko korjaamolle tai romuttamolle, jos autoja ei enää voida korjata. Tärkeintä on saada loukkaantuneet ihmiset asianmukaiseen hoitoon sekä selvittää kolarin tapahtumat ja aiheuttaja. Sen jälkeen kun nämä asiat on yhdessä poliisin sekä ensiapuhenkilökunnan avulla selvitetty, voidaan pyytää hinauspalvelu paikalle ja autot hinata pois tapahtumapaikalta. Mikkelin Hinauskuljetus Oy hoitaa hinauksen, tiepalvelun ja työkonekuljetukset. 



tag:
315 sanat

minusta

Hinauspalvelu auttaa monipuolisesti Jos tien päällä tulee ongelmia, on rauhoittavaa tietää, että on olemassa hinauspalvelu, jonka voi soittaa avuksi. Hinauspalveluun kuuluu monipuoliset palvelut ja siihen kuuluu yleensä hinauksen lisäksi auton ojasta ylös vetäminen, apuvirran antaminen ja käynnistysapu, akun vaihtaminen, ovienavaus, polttoaineen tuonti, ja korjaukset tienpäällä. Hinauspalvelusta saat apua kaikkina vuorokauden aikoina, sillä hinauspalvelu päivystää 24h. Kiinnostaako sinua lukea enemmän hinauspalveluista? Olet löytänyt oikean blogin pariin. Täältä löydät monipuolisesti kirjoituksia aiheesta ja kaikesta siihen läheisesti liittyvästä. Otamme myös mielellämme vastaan juttu ehdotuksia ja voit myös jakaa omia kokemuksiasi aiheesta. Myös kommentointi ja keskustelu aiheesta ovat erittäin tervetullutta. Ei muuta kuin hyppää kyytiin ja nauti matkasta!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag