Hinaus - kenen vastuulla on väärin pysäköidyn auton hinaaminen?

Kenelle vastuu hinauksesta tai hinauspalvelun kutsumisesta kuuluu, riippuu aina siitä, mihin ajoneuvo on pysäköity luvattomasti:

Jos auto on pysäköity yleiselle tielle, tulee siitä ilmoittaa poliisille. Poliisi puolestaan ​​ilmoittaa asiasta hinauspalvelulle. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi, jos ambulanssi ei pääse potilaan luo tai pääse nopeasti matkalle sairaalaan luvattomasti pysäköidyn auton vuoksi. Usein tavarantoimittajat tai palveluntarjoajat jättävät ajoneuvonsa "tielle" jalkakäytävälle, mutta myös yksityishenkilöt. Erityisesti suurissa kaupungeissa tavarantoimittajien ja pakettikuljetusten voi olla enemmän kuin vaikeaa löytää sopiva paikka ajoneuvolleen toimituksen aikana. Siksi ei ole harvinaista, että he pysäköivät ajotielle, uloskäynnille tai jalkakäytävälle, mikä puolestaan ​​usein häiritsee liikennettä ja voi johtaa jopa onnettomuuksiin. Tästä syystä kaikenlaisten kuljetusajoneuvojen on kytkettävä varoitusvalot päälle, kun ne pysäköivät tavarantoimituksen ajaksi. Jos onnettomuus sattuu tai liikenne estyy, poliisi kuulustelee kaikkia asianosaisia. Loppujen lopuksi rajoituksia tulee noudattaa myös pysäköinnin suhteen, mutta on tilanteita, joissa auton joutuu pysäköimään esimerkiksi kävelytielle, joka on sallittua lyhytaikaisesti.

Tilanne on toinen, jos ajoneuvo on yksityisalueella. Tässä tapauksessa kiinteistön omistajan on tilattava hinaus itse. Ei ole harvinaista, että jonkun toisen auto pysäköidään oman autotallin eteen tai asukkaille vuokratulle pysäköintialueelle. Näin on usein, varsinkin alueilla, joilla pysäköintipaikkoja on niukasti. Valitettavasti poliisi ei useinkaan ryhdy toimiin tällaisissa tapauksissa tai siinä saattaa kestää kauan, että he ehtivät tilanteeseen puuttua.

Kannattaa aina tienkin yrittää etsiä laillinen pysäköintipaikka. Tilanne on kuitenkin eri, jos sinulla on vakava liikuntaeste, voit joskus puolustaa oikeuttasi pysäköidä myös muualle, kun siihen varatulle paikalle.

Hinauspalvelun voi kutsua paikalle esimerkiksi liikkeenharjoittaja, isännöitsijä tai asunnonomistaja. Suuremmat yritykset tekevät yleensä yhteistyötä hinauspalvelun kanssa pääkonttorinsa läheisyydessä. Hinaus tapahtuu yleensä nopealla aikataululla, jos yrityksen tiloissa on väärinpysäköityjä autoja.

Kuka vastaa hinauksen kustannuksista?                                                             

Jos ajoneuvo pysäköidään laittomasti, ajoneuvon omistajan on maksettava suoraan hinausyritykselle. Jos maksua ei makseta, kustannukset nousevat todennäköisesti korkeammiksi, koska hinauspalvelu voi kääntyä asiassa perintätoimiston puoleen. Jos perintätoimistoa joudutaan asiassa käyttämään, lisäävät he yleensä alkuperäisen maksun päälle perintäkulut ja viivästyskoron.

Hinausta vailla? Hinaus Kari J. Hartikainen auttaa!



tag:
305 sanat

minusta

Hinauspalvelu auttaa monipuolisesti Jos tien päällä tulee ongelmia, on rauhoittavaa tietää, että on olemassa hinauspalvelu, jonka voi soittaa avuksi. Hinauspalveluun kuuluu monipuoliset palvelut ja siihen kuuluu yleensä hinauksen lisäksi auton ojasta ylös vetäminen, apuvirran antaminen ja käynnistysapu, akun vaihtaminen, ovienavaus, polttoaineen tuonti, ja korjaukset tienpäällä. Hinauspalvelusta saat apua kaikkina vuorokauden aikoina, sillä hinauspalvelu päivystää 24h. Kiinnostaako sinua lukea enemmän hinauspalveluista? Olet löytänyt oikean blogin pariin. Täältä löydät monipuolisesti kirjoituksia aiheesta ja kaikesta siihen läheisesti liittyvästä. Otamme myös mielellämme vastaan juttu ehdotuksia ja voit myös jakaa omia kokemuksiasi aiheesta. Myös kommentointi ja keskustelu aiheesta ovat erittäin tervetullutta. Ei muuta kuin hyppää kyytiin ja nauti matkasta!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag