Hinaus kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi

Autot saattavat jättää tielle monesta syystä. Yleisimmin hinauspalvelu kutsutaan paikalle teknisen vian vuoksi, kuten moottorihäiriön, purkautuneen akun, rengasrikon, polttoaineongelmien, moottorin ylikuumenemisen, vaihteisto tai jarruvikojen vuoksi. Vanhemmissa autoissa ongelmia aiheutuu yleensä mekaanisten vikojen vuoksi ja uudemmissa autoissa taas sähköviat. Koskaan ei voi ajamaan lähtiessään tietää, mitä tien päällä tapahtuu. Uusi ja hyvin huollettukin auto voi jättää tielle, joten kannattaa aina varautua etukäteen siihen, että matka saattaa yllättäen katketa. Etenkin pimeänä ja kylmänä vuodenaikana se on erittäin tärkeää. Koska lähes jokaisella on nykyään matkapuhelin, kannattaa myös varmistaa, että sen akku on ladattu ennen matkaan lähtöä, että mahdollisten ongelmien sattuessa voi soittaa apua paikalle. Kannattaakin tallentaa puhelimeen hinauspalvelun numero, mielellään sellaisen, jonka palveluihin kuuluu 24h hinaus, koska koskaan ei voi tietää, milloin apua tarvitsee.

Ennakoiva huolto ja varustautuminen yllättävien tilanteiden varalta

Ennen matkaan lähtöä kannattaa aina tarkistaa seuraavat asiat: akun kunto, jäähdytysneste ja muut nesteet ja rengaspaineet. Syksyllä kannattaa myös tarkistaa, että pyyhkimet ovat hyvässä kunnossa ja tuulilasi on puhdas myös sisäpuolelta. Autoon kannattaa myös aina varata varusteet yllättävien tilanteiden varalle. Varoituskolmio on jokaisessa autossa pakollinen. Sen lisäksi autoon kannattaa varata heijastinliivit sekä kuljettajalle että matkustajille, taskulamppu ja lämmintä vaatetta. Matkapuhelimen akku kannattaa myös pitää aina hyvässä latauksessa autolla liikkuessa. Kannattaa myös muistaa, että jos auton merkkivalo käskee pysähtymään, kannattaa silloin pysähtyä heti, seuraavaan mahdolliseen turvalliseen paikkaan, ettei aiheuta autolle lisävaurioita.

Miten toimia, jos auto jättää tien päälle?

Säännöllinen ennakoiva huolto on aina tärkeää, mutta siitä huolimatta saattaa matka katketa monesta syystä. Onkin hyvä tietää miten toimia, jos auto jättää tien päälle. Jos autossa on vikaa, pyri pysäyttämään auto mahdollisimman turvalliseen paikkaan tien viereen. Jos sähköt toimivat, pysäköinti valot ja hätävilkut tulee laittaa päälle. Turvallisen pysäköinnin jälkeen puetaan ylle heijastinliivi ja viedään varoituskolmio varoittamaan muuta liikennettä riittävän etäälle autosta, sen tulosuuntaan. Matkustajien turvallisinta pysytellä autossa ja kannattaa pitää turvavyöt kiinni siltä varalta, että joku kaikista varotoimista huolimatta sattuisi törmäämään autoon. Kun tilanne on saatu turvalliseksi, voi soittaa hinauspalveluun tai tiepalveluun, kuten esimerkiksi Mikkelin Hinauskuljetus Oy:hyn, josta osataan antaa neuvoja, apua ja tarvittaessa tehdään auton hinaus.



tag:
331 sanat

minusta

Hinauspalvelu auttaa monipuolisesti Jos tien päällä tulee ongelmia, on rauhoittavaa tietää, että on olemassa hinauspalvelu, jonka voi soittaa avuksi. Hinauspalveluun kuuluu monipuoliset palvelut ja siihen kuuluu yleensä hinauksen lisäksi auton ojasta ylös vetäminen, apuvirran antaminen ja käynnistysapu, akun vaihtaminen, ovienavaus, polttoaineen tuonti, ja korjaukset tienpäällä. Hinauspalvelusta saat apua kaikkina vuorokauden aikoina, sillä hinauspalvelu päivystää 24h. Kiinnostaako sinua lukea enemmän hinauspalveluista? Olet löytänyt oikean blogin pariin. Täältä löydät monipuolisesti kirjoituksia aiheesta ja kaikesta siihen läheisesti liittyvästä. Otamme myös mielellämme vastaan juttu ehdotuksia ja voit myös jakaa omia kokemuksiasi aiheesta. Myös kommentointi ja keskustelu aiheesta ovat erittäin tervetullutta. Ei muuta kuin hyppää kyytiin ja nauti matkasta!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag